WELKOM bij 'Lifestyle met Sheila'

Bewust kiezen en genieten

Drs. Sheila (A.P.M.) de Koning-Backus

Epidemioloog nutrigenomics

Promovenda afdeling oogheelkunde, afdeling epidemiologie Erasmus MC

Heerlijk eten, lekker bewegen en gezond oud worden. Wie wil dat nu niet?

Regelmatig horen wij van o.a. patiënten en AMD-Life deelnemers dat zij (in het begin) moeite hebben met de dagelijks aanbevolen hoeveelheden van met name groenten, vis en peulvruchten.

Op de Lifestyle pagina met Sheila zal ik artikelen plaatsen over: waarom voeding een belangrijke component is van een gezonde leefstijl, hoe het uw gezondheid en uw ogen kan beïnvloeden, wat gezonde voeding eigenlijk is, wat een AMD-Gunstig voedingspatroon is, of aanvullend innemen van voedingssupplementen nodig is en  (mocht het nodig zijn) hoe u bewust stappen kunt zetten naar een gezonder voedingspatroon en leefstijl.

Ter inspiratie zal ik onder het tabblad ‘Recepten’ een aantal  voorbeelden van recepten plaatsen. Onder het tabblad ‘AMD Superfoods’ treft u een aantal ‘superfoods’ gunstig voor m.n. de macula.

Er zijn veel recepten en kookboeken te vinden die u kunnen helpen om heerlijke  recepten te maken die passen bij een gezond voedingspatroon. Er is gezonde keus genoeg. Wees dus vooral creatief, bewust en eet wat u lekker vindt. Kijk op deze pagina ook naar de AMD-Life voedingsbestanddelen tabellen. Het doel is een duurzame verandering in uw voedingspatroon en leefstijl.

Veel lees plezier!

Sheila

Groentespaghetti met notensaus Onderstaand recept, afkomstig uit het kookboek van Pascalle Naessens (PUUR PASCALE 2),(1,2) vind ik persoonlijk erg lekker, kleurrijk, vrolijk en …

De meeste mensen zijn wel bekend met de term superfoods. Maar wat betekent het eigenlijk?

GOUDSBLOEM Goudsbloem (ook bekend als: Marigold, Calendula officinalis, of Tagetes erecta) is een goede bron voor luteïne en zeaxanthine!

KAKI (Diospyros kaki) De kakivrucht is één van mijn favoriete fruitsoorten. Ten eerste omdat ik de kaki ontzettend lekker vind, maar ook …

Peulvruchten worden al meer dan 10 000 jaar gegeten (Pleistoceen). Bij de Romeinen genoten zij een bijzondere status, bijvoorbeeld: de Romeinse familie Cicero vernoemde zich naar …