Onderstaand recept, afkomstig uit het kookboek van Pascalle Naessens (PUUR PASCALE 2),(1,2) vind ik persoonlijk erg lekker, kleurrijk, vrolijk en het is heerlijk te combineren met bijvoorbeeld makreel, zeebaars of zalm. Hiermee verhoogd men ook erg makkelijk de inname van groenten. Wilt u nog meer inspiratie, het kookboek PUUR PADCALE 2, beter eten is beter leven staat vol met heerlijke, gezonde recepten.
Maak eerst de notensaus. Mix de noten, de knoflook en de peterselie en voeg notenolie toe tot u een dikke notenpasta krijgt. Kruid met flink wat zwarte peper en een beetje (Himalaya)zout. Trek met een mandoline slierten van de groenten. Roerbak de groenten ongeveer 3 minituten in flink wat olijfolie. Het is aan te raden om de rode biet apart te bakken zodat de kleur niet afgeeft aan de andere groenten. Leg de spaghetti in kommetjes en werk het af met de notensaus en wat kervel of andere kruiden.
Tip: de notensaus is ook heerlijk bij andere groenten gerechten, op crackers of als dip