Regelmatig horen wij terug van patiënten en AMD-Life deelnemers dat zij in het begin moeite hebben met de dagelijks aanbevolen hoeveelheden van groenten en peulvruchten. Vandaar dat ik een paar tips en recepten met groenten en peulvruchten op deze pagina zal plaatsen.

Er zijn veel recepten en kookboeken te vinden die u kunnen helpen om heerlijke recepten te vinden voor het volgen van een AMD gunstig voedingspatroon. Wees vooral creatief en eet wat u lekker vindt. Download hier PDF met tips voor kookboeken.

PDF-bestand:Tips voor kookboeken. U kunnt het PDF-bestand downloaden door op de afbeelding te klikken

AMD gunstig voedingspatroon

Zoals ik in het artikel over  voedingspatronen uitleg is het AMD gunstig voedingspatroon gebaseerd op het Mediterrane voedingspatroon. Het Mediterrane voedingspatroon is op verschillende wetenschappelijke onderzoeken gebaseerd en de Mediterrane Dieet Score wordt gebruikt als meetinstrument voor het naleven van een gezond voedingspatroon. Waar het hier vooral omgaat is de inname van bepaalde voedingsmiddel in de verschillende voedselcategorieën die gunstig zijn voor uw algehele gezondheid en voor uw ogen. Volgens welke keuken het bereid wordt maakt niet uit: Mediterrane, Aziatisch, Noord-Afrikaans, Europees etc. Het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen alleen maar Spaans, Italiaans of Grieks gaat eten. Vandaar dat wij het liever over een ‘AMD gunstig voedingspatroon’ hebben. (zie artikel: ‘AMD gunstig voedingspatroon’ het advies, eet: wel/niet/meer/minder van een bepaald voedingsmiddel).

PLANTAARDIGE MELK

CURCUMA LATTE – GOLDEN MILK

Bowls en salades

BOWLS EN SALADES

HAVERMOUT & OVERNIGHT OUTS

Pépésan van Makrelen (Ikan Pépésan) Zelf volg ik (zoals de meeste wellicht weten) een volwaardig plantaardig voedingspatroon (Vegan). Mijn gezin doet dit …

Geroosterde tomatensoep met puntpaprika Geroosterde tomatensoep met puntpaprika is de favoriete soep van mijn (6-jarige) zoon Avery. Vandaar dat hij ook wil …