Havermout & Overnight Oats

HAVERMOUT & OVERNIGHT OUTS

Havermout met bessen

1 persoon | Ontbijt | bereidingstijd 5 á 10 minuten 

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • Halve banaan ­
  • 300 ml heet water of ongezoete plantaardige melk
  • 50 gram bessen (vers of bevroren)
  • 1 eetlepel chiazaad (10g)
  • 1 eetlepel lijnzaad (10g)
  • 1 theelepel (snufje) kaneel

Bereiding

Kook het water/melk in een pan. Prak de halve banaan met een vork in een kom totdat het mooi glad is. Voeg vervolgens de havermout, lijnzaad en chiazaad toe aan kom met de geprakte halve banaan en overgiet het met kokend water. Laat dit even weken en roer daarna alles goed door. Voeg dan de bessen en kaneel toe.

Of als ‘Overnight Oat’

De bedoeling van een overnight oat is dat het gerecht een nachtje staat. Dat betekent dat u het een avond ervoor moet bereiden. Het is handig wanneer u hiervoor bijvoorbeeld een grote glazen (jam)pot neemt met een deksel. Een schaaltje kan natuurlijk ook. Meng hierin alle ingredienten. Roer goed of schud het potje een paar keer en laat het afgedekt (buiten de koelkast, tenzij men liever een koud papje eet) voor de volgende ochtend staan. Liever toch warm… dan kunt u het papje au bain-marie opwarmen.

VARIËREN

Er zijn talloze variaties mogelijk. Experimenteer, combineer en varieer er lekker op los ;)… Hieronder treft u een tabel met wat suggusties om uit te kiezen.