LUNCH
Wat is een gezonde lunch op basis van de AMD-gunstige en de Internationale voedingsadviezen ‘eet meer plantaardig en minder dierlijk’?
Veel recepten kunnen voor zowel lunch of als avondmaaltijd bereid worden.
Denk aan veel groenten! Bijvoorbeeld:
- Salade of een bowl met eiwitbronnen:Kies uit bijvoorbeeld: veldsla, spinazie, raapstelen, bleekselderij of witlof en combineer met: paprika, (olievrij zongedroogd) tomaat, avocado, komkommer, wortel, of andere dingen die u lekker vindt. Ook lekker met eventueel quinoa, bulgur, Freekeh of couscous. Vul dit aan met eiwitbronnen zoals: linzen, sojabonen, kikkererwten of andere peulvruchten, gerookte zalm, makreel, anjovis of andere vette vis.
- Zuurdesem, speltbrood, volkoren, o.a. met avocado, hummus, muhamara of een andere spread. Gecombineerd met bijvoorveeld: veldsla, rucola, raapstelen met tomaat en/of avocado, eventueel kiemgroenten als topping. Of met vis: makreel, gerookte zalm, paling, anjovis of tonijn. Schaal of schelpdieren kunnen natuurlijk ook. Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Durf te variëren en combineren.
- Dit geld ook voor (gevulde) soepen, durf te variëren en combineren. Maak een grote pan en vries in wat overblijft voor een later moment.
BOWLS EN SALADES
Geroosterde tomatensoep met puntpaprika Geroosterde tomatensoep met puntpaprika is de favoriete soep van mijn (6-jarige) zoon Avery. Vandaar dat hij ook wil …
CHOCO-HAZELNOOT SPREAD – (Plantaardig) Hier even een heel ander recept. Weer een recept dat mijn zoon Avery heerlijk vindt en leuk vindt …
Met spreads, gemaakt van peulvruchten, kunt u uw dagelijkse eiwitbehoeften verhogen. Bijvoorbeeld: Hummus, paprika walnoot spread (Muhamara), paprika-zonnebloem spread, Linzenspread, Erwtenspread, Kidney-tempeh …
PASTINAAK MET RAAPSTELENSOEP Soort recept: voorgerecht, Lunch, diner Aantal porties: 2 of 4 Bereidingstijd: 10-20 MIN. Ingrediënten:
MEDITERRANE VISSOEP Soort recept: Lunch, diner Aantal porties: 6 Ingrediënten