MEDITERRANE VISSOEP

MEDITERRANE VISSOEP

Soort recept: Lunch, diner

Aantal porties: 6

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 2 lente-uien, fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl all spice (zie recept)
  • 1 rode peper, in dunne plakjes
  • 400 g pomodori tomatenblokjes (blik)
  • 400 g kikkererwten (blik), goed wassen (eventueel geroosterd)
  • 1 l visbouillon
  • 500 g visfilet van een stevige vis, zoals brasem of zeebaars (kabeljauw is ook lekker), in grote stukken
  • 75 g couscous
  • 1 el krulpeterselie, fijngesneden
  • 1 el gehakte verse munt, f
  • (Magere) Griekse yoghurt
  • Volkorenbrood stokbrood

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan, fruit de lente-uien op een matig vuur 3 minuten of totdat ze glazig en zacht zijn. Voeg de kruiden en de rode peper toe. Verwarm dit mengsel ongeveer 2 minuten tot er een geurig geheel ontstaat. Voeg den de tomaten, kikkererwten en visbouillon toe en breng alles aan de kook. Draai de warmtebron laag en laat het gerecht zonder deksel 15 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de vis toe en kook de stukken 5 minuten mee of totdat de vis gaar is. Haal dan de soep van het vuur. Serveer: Doe in een kommetjes couscous en schep de soep over de couscous. Schep een eetlepel yoghurt bovenop de soep en bestrooi met peterselie en munt. Lekker met een stukje volkoren stokbrood

Variatie: 

De soep kan ook, i.p.v. tomaten uit blik, met verse geroosterde tomaten gemaakt worden. Zie voor bereiding recept ‘Geroosterde tomatensoep met puntpaprika’.

ZELF ALL SPICE KRUIDEN MELANGE (PIMENTO) MAKEN

  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagel
  • 1/5 tl zwarte peper
  • 5 pimentkorels, gemalen