PASTINAAK MET RAAPSTELENSOEP

PASTINAAK MET RAAPSTELENSOEP

Soort recept: voorgerecht, Lunch, diner

Aantal porties: 2 of 4

Bereidingstijd: 10-20 MIN.

Ingrediënten:

  • 2 grote lente-uien, in ringen
  • 1 flinke bos raapstelen
  • 1 el bakolijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • 1 a 2 pastinaak wortels
  • 1 el crème fraiche 
  • 1 liter kokend water 
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • Peper uit de molen
  •  

Bereiding

Was de bos raapstelen goed en snijd deze grof tot nagenoeg onderaan de steeltjes.

Kook de eieren in 6-7 min. net hard. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Bak de lente-uitjes en pastinaakblokjes 2 min. zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 min koken. Houd en paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof. Kook de gesneden raapstelen 3-4 min. in de soep mee. Pel de eieren en snijd in plakjes. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en garneer met plakjes ei, de raapstelen, wat bieslook en wat grove zwarte peper.