VenaPuncture

Wat wordt er van u verwacht

Om te kunnen bestuderen of extra informatie en/of coaching nuttig zijn voor het veranderen van een leefstijl bij AMD-patiënten, worden er tijdens de loop van het onderzoek een aantal metingen verricht. Wij vragen u:

  • Toestemming voor het opvragen van informatie bij uw oogarts.
  • Driemaal een uitgebreide vragenlijst digitaal (online via een email link) in te vullen: aan het begin (maand 0), aan het eind van de interventie (maand 12) en 1 jaar later (maand 24). En eenmaal een korte digitale vragenlijst in te vullen (maand 6).
  • Viermaal tijdens het onderzoek een eenvoudige vingerprik te doen. Waarvan drie keer op het onderzoekcentrum (maand 0, 12 en 24) en een keer zelf thuis (maand 6). De materialen voor de vingerprik ontvangt u per post thuis.

De set bevat o.a. uitgebreide instructie, een prikapparaat, een bloedspot kaart, en een retourenvelop. U kunt heel gemakkelijk zelf de vingerprik thuis uitvoeren. Na het goed schoonmaken van uw handen prikt u in uw vinger en u vangt een druppel bloed op met behulp van de bloedspot kaart. De kaart kunt u in een speciale retourenvelop opsturen. In het laboratorium worden in uw bloed de stoffen luteïne, zeaxanthin, α- en β-caroteen, lycopeen, β-cryptoxanthin, zink, DHA, EPA en vitamine D3 gemeten.

  • Driemaal naar ons onderzoekcentrum in Rotterdam te komen. Maand 0, 12 en 24. Wij doen dan een uitvoerige meting van uw ogen, meten uw bloeddruk, gewicht en lengte en nemen wij bloed af. Het onderzoek duurt maximaal 90 minuten. Eventuele reiskosten worden vergoed. Wij onderzoeken in uw bloed luteïne, zeaxanthin, α- en β-caroteen, lycopeen, β-cryptoxanthin, zink, DHA, EPA en vitamine d3 en DNA voor genetisch onderzoek naar genen die te maken hebben met AMD.

Het is belangrijk dat u contact opneemt met de onderzoeker:

  • Als u niet meer wilt meedoen aan het onderzoek.