MEDITERRAANSE OVENROASTED TOFU MET GROENTE

Ingrediënten

1 persoon | 30 min | Hoofdgerecht |

  • 200 g tofu
  • 75 g paprika
  • 75 g gele courgette
  • 75 g groene courgette
  • 50 g aubergine
  • 75 g gekleurde cherrytomaatjes
  • 50 g rode ui

Voor de kruidenmarinade

  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1 takje verse oregano
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 15 ml olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °c.

Snijd de tofu en groenten in grote stukken en leg ze in een ovenschaal.

Snijd voor de marinade alle verse kruiden fijn, behalve de rozemarijn, en doe ze in een mengkom. Pers de knoflook erboven en meng met de kruiden. Voeg de droge kruiden en olie toe, breng eventueel op smaak met zout en peper en roer tot een marinade.

Verdeel de kruidenmarinade over de groenten en tofu, hussel alles goed om en leg de takjes rozemarijn erbij. Zet de schaal 15 minuten in de oven.

Haal de tofu en groenten uit de oven wanneer deze mooi beginnen te kleuren en jij kunt heerlijk genieten!

Variatietip

Kies voor garnalen of vis in plaats van tofu.

Ovenschotels zijn zeer makkelijk te variëren en combineren. Probeer ook andere combinaties met groenten en kruiden. Bijvoobeeld: Italiaans, Indonesisch, Marokkaans, Mexicaans of andere kruiden en/of specerijen